POL
224679 Eltomash
+0

El Kremlin detrás del pruses?

El jutge titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona que ha ordenat l’escorcoll i detencions de l’empresariat que presumptament hauria finançat el Procés hi veu la mà russa al darrera. Segons la interlocutòria judicial, Oriol Soler hauria conspirat amb Ewuard Snowden, Julian Assange, Rússia Today i Esputnik. La idea del instructor és que Oriol Soler hauria participat en una campanya de desastabilització i desinformació amb participació russa.

La interlocutòria, a la que ha tingut accés El Món, recull una entrevista que Soler va mantenir amb Julian Assange, l'onze de setembre de 2017, a l'ambaixada d'Equador a Londres. Una trobada on també hi va participar Andreu Grinyó, un suposat expert -segons el jutge- en campanyes de comunicació i "afí a l'independentisme". El relat de l'instructor assegura que "aquella reunió s'emmarca en l'estratègia de desinformació i desestabilització en la que també hauria participat el govern del Kremlin com part de la seva narrativa general sobre la Unió Europea, a tocar del col·lapse, principal missatge dels mitjans de comunicació controlats pel Kremlin: Russia Today i Sputnik". La resolució que ordena l'escorcoll destaca que "l'editora en cap d'aquests mitjans i persona pròxima a Valdimir Putin, Margarita Simonyan, també és editora precisament de Julian Assange i Edward Snowden".

El jutge escriu que "l'estratègia coordinada de comunicació es va activar durant el referèndum i en la que va participar Soler i Assange va respondre a la combinació de diferents instruments: ús de xarxes socials, tuits de Julian Assange i Ewuard Snowden, les fàbriques de l web respecte els mitjans russos Sputnik i Russia Today i els mitjans de comunicació catalans tan públics com privats, en els que participa Oriol Soler". La resolució addueix que "l'estratègia de comunicació s'incardina en la guerra d'informació a la que el general rus Valery Gerasimov fa nombroses referències".

10.000 soldats russos
La interlocutòria també subratlla la figura de Víctor Tarradellas, exdirigent de relacions internacionals de CDC i president de la Fundació Catmon. El jutge ha quedat convençut que Tarradellas negociava amb un grup rus "creat a l'época de Gorbatxev". Així mateix, indica que el 24 d'octubre de 2017 va oferir a Puigdemont, "10.000 soldats i pagar tot el deute català". "Però Puigdemont es va cagar les calces", emfatitza el jutge recollint un missatge de Tarradellas. L'instructor afegeix que "d'haver acceptat probablement els esdeveniments haurien estat tràgics i haurien desencadenat un conflicte armat amb l'Estat".

L'advocat Benet Salellas, que ha estat present en l'escorcoll del domicili d'Oriol Soler a Igualada, ha assegurat que el seu client "està detingut perquè és independentista". De fet, la mateixa resolució indica que Soler i les seves empreses ha tingut relacions amb la Generalitat a través de "quantiosos contractes públics i, sobretot, subvencions". Ara bé, no s'aporta cap dada que indici o apunti una mínima malversació. Per això, Salellas ha demanat més "rigor" tant a la policia com al jutge instructor. De fet, la interlocutòria admet que aquestes informacions "s'haurien de verificar correctament".

L'escorcoll a casa d'Oriol Soler ha començat a les vuit en punt del matí. De fet, ja havia marxat de casa quan cap a un quart de vuit, quan la seva parella, Marina Llansana, anava a sortir per portar la seva criatura a l'escola, ha obert la porta i s'ha trobat Soler amb vuit guàrdies civils. "Estic detingut", ha informat. A partir d'aleshores, han començat l'escorcoll i han permès que Llansana portés la criatura a l'escola. Una de les proves de càrrec de la Guàrdia Civil és un bitllet d'avió a Sant Petesburg. Es tracta d'un viatge turístic i familiar de Soler amb la seva filla. "Cada any fa un viatge amb un dels seus quatre fills", ha emfatitzat Llansana per mostrar el caràcter privat del viatge que la policia veu com una prova de la trama russa. L'escorcoll ha acabat cap a la una del migdia, amb una seixantena de persones concentrades i amb la presència de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i part del consistori de la capital de l'Anoia.

Events i Alay
Precisament Castells, també ha anat a veure, els gerents de l'empresa Events d'Igualada, Ton Fusté i Roc Aguilera, on la Guàrdia Civil ha fet un escorcoll que ha durat hores. L'instructor buscava registres informàtics i documentació sobre contractacions de l'empresa amb la Generalitat de Catalunya. Un dels altres detinguts, el cap de l'oficina del president Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha estat alliberat després que li hagin retingut el seu telèfon. Les acusacions contra Alay són la participació de Puigdemont al fòrum que es va celebrar a Barcelona el 2016 i el 2019 a Ginebra, Suïssa.

Operació Volhov
Aquests escorcolls s'emmarquen dins el que la Guàrdia Civil ha batejat com Operació Volhov que ha acabat amb 21 detinguts i 31 escorcolls en vuit partits judicials. La causa és per malversació de diners públics. La majoria dels arrestats passaran a disposició judicial el proper divendres. La instrucció és una derivada de les diligències 111/2016 del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, que arran d'una investigació d'una suposada trama de corrupció a través de l'àrea d'Exteriors de la Diputació de Barcelona, va "triangular" moviments d'una pressumpta trama de finançament del procés i les mobilitzacions.


Entre els detinguts també s'hi troba David Madí, exmà dreta del president Artur Mas, i de Xavier Vendrell, home fort d'ERC quan Joan Puigcercós n'era el líder i home identificat en l'organització del referèndum independentista. També s'hi compten Xavier Vinyals, Pilar Contreras, Jordi González, Marta Molina, Enric Mir, Ramon Vila, Josep Campmajo, Lídia Domingo, Jordi Mir, Jordi Sanglas i Ruth Juncosa.

El jutge també inclou en la investigació un requalificació de terrenys a Cabrera de Mar, el finançament de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes i la Diputació de Barcelona. Els detinguts passaran a disposició judicial el proper divendres i la Guàrdia Civil s'ha quedat els telèfons per analitzar-los i continuar les perquisicions.

 1      Orden: Fecha | Votos 6 mensajes en este hilo creado hace .
221993 Chiribito
+0

#:O


+0

#no he entendido nada

221993 Chiribito
+0

#Está clarísimoooooo, pero mira, yo te subrayo la palabra clave

[quote]El jutge titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona que ha ordenat l’escorcoll i detencions de l’empresariat que presumptament hauria finançat el Procés hi veu la mà russa al [b]darrera[/b]. [/quote]


¡¡¡darrea!!! :O

204052 LordLenin
+0

#Para nadie que este minimamente en el mundillo de la política catalana se le escapa que como fue posible que el estado no fuera capaz de desmantelar la red de los indepes para montar todo el tinglado el 1O. Y yo no soy de los mas enterados porque politicamente me muevo en ambientes diferentes de los indepes pero...

Solo dire que esta noticia contiene un par de verdades pero la mayoria de cosas son sencacionalistas y que poco o nada tienen que ver con la realidad de lo que paso.

¿Rusia estaba interesado en una catalunya independiente? Yo antes miraria a Israel, un buen aliado de la OTAN y de España...

224196 _Zokaar
+0

#Las cloacas del estado contra el gobierno del estado. Dinamitando el proyecto de presupuestos y complicando posibles negociaciones con independentistas.

Además de una actuación por resentimiento tras la absolución de Trapero y los Mossos d'Esquadra.

204052 LordLenin
+2

#[quote=Zokaar] Las cloacas del estado contra el gobierno del estado. Dinamitando el proyecto de presupuestos y complicando posibles negociaciones con independentistas.

Además de una actuación por resentimiento tras la absolución de Trapero y los Mossos d'Esquadra.

[/quote]

Esa es la otra cara de la moneda. Esto sale justo un dia despues de que se presenten los PGE, el mismo dia que ERC dice que votara si al estado de alarma y 3 dias despues de que absuelvan a Trapero. Quien no lo quiera ver esta ciego.

 1 

Para poder participar en esta conversacion has de registrar tu ciudadano

Más hilos

Título de Estática del Sólido Rígido - Academia Eltomash, [Parlamento] Concurso Público para concesión a empresa de comunicación , Contrato de Alquiler entre D Zokaar y Square Investments, Sorteo: quien adivine mi ideología en la VR se lleva 10 monedas, Contrato para una cuenta corriente bancaria entre Lehenda y el Banco Z, TLDR Debate: Una sentencia peligrosa , Lista de vecinos de Los Picos de Pol - Elecciones 5 Noviembre, Elecciones a la asamblea y magistrados de POL, Día de la Justicia, Con respecto al funcionamiento de la bolsa,